Menu
RSS

Reviste pentru copii și manuale din partea IEH pentru comunitatea românească din Roma, Italia

Manuale de limba şi literatura română, tradiţii şi obiceiuri româneşti, spiritualitate, geografia României, dar şi reviste pentru copii au fost trimise comunității româneşti din Roma, Italia, informează nstitutului " Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni.

Citeşte mai departe ...

Teatru și poveste pentru suflete de copii - proiect pentru românii din Barcelona

În perioada 9-10 martie 2016, Institutul Cultural Român, prin Direcția Românii din Afara Granițelor, va organiza în colaborare cu Consulatul General al României la Barcelona, TEATRUL GONG din Sibiu și Asociația Culturală SpectacolArt în provincia Catalunya, respectiv în Lerida și Guissona, o serie de evenimente culturale dedicate comunității de români din regiune.

Citeşte mai departe ...

Au reînceput cursurile Școlii în limba română ”Elena Rosetti-Cuza”, din Atena

Astăzi, 3 octombrie, au reînceput cursurile Școlii în limba română ”Elena Rosetti-Cuza”, din Atena.

Școala funcționează în cadrul Asociației Femeilor Românce din Grecia, fiind sprijinită de către Ministerul de Externe - Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni.

Citeşte mai departe ...

Participare românească la Târgul internaţional de arte şi meşteşuguri de la Ierusalim

Cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv, România participa, în perioada 3-15 august 2015, la cea de-a 40-a ediţie a Târgului internaţional de arte şi meşteşuguri „Khutsot Hayotser” de la Ierusalim. ICR Tel Aviv a pregătit un stand în colaborare cu Muzeul Țăranului Român din București, unde vor fi prezente muzeografele
Citeşte mai departe ...

Ziua internațională a cărții și a dreptului de autor sărbătorită de românii din Valencia

Într-o lume a noului, a modernului, a vitezei, între stresul grijilor cotidiene și apariția a noi metode de comunicare, cartea este din ce în ce mai puțin folosită ca instrument de  educație, cultură sau divertisment. “Ziua internațională a cărții și a dreptului de autor”  este sărbătorită în fiecare an în 23 aprilie și este una dintre metodele prin care iubitorii cărților
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS