Menu
RSS

Compania Google ne întâmpină, astăzi, cu un logo menit să ne producă bucurie nouă, românilor de pretutindeni

Compania Google ne întâmpină, astăzi, cu un logo care ne provoacă bucurie nouă, românilor de pretutindeni.
Cei care au accesat celebrul motor de căutare au putut descoperi un covor tradițional românesc. Fotgrafia este denumită ”Ramania National Day”.

Mulțumim, Google!
Citeşte mai departe ...

Ziua Femeii la Atena, de Dan Hașdean

         Din cauza unui val de evenimente care au avut loc în duminica din ajunul zilei de 8 Martie (serbări, spectacole), ale celorlalte asociații românești din Atena, dar și a unei invitații la Biserica „Panagia Katigitria”, una dintre bisericile unde se desfășoară  liturghie în limba română, Asociația (Re)descoperă România, a sărbătorit Ziua Femeii cu o întârziere de cinci zile, mai exact, duminică 13 martie.

Citeşte mai departe ...

Mărțișoare la Valencia

Marți, 1 martie 2016, la sediul asociației “Escola Valenciana” din Valencia, în cadrul unei activități interculturale, reprezentanți ai asociației “Suflet Românesc – Alma Rumana ” au prezentat unul dintre obiceiurile mai emblematice ale primăverii românești, mărțișorul. Întâlnirea, organizată de către “Escola Valenciana”,

Citeşte mai departe ...

Românii din Grecia au cinstit Ziua Națională a României

         Duminică, 29 noiembrie 2015, la Atena, asociațiile românești din Grecia s-au întrecut în a cinsti și sărbători Ziua Națională a României. S-a sărbătorit cu două zile mai devreme, deoarece de 1 Decembrie doar pe teritoriul țării, românii beneficiază de zi liberă, iar duminica tocmai trecută a fost cea mai apropiată de acest important eveniment.
         Am avut onoarea să fiu invitat la unul dintre aceste evenimente pentru a susține un moment numit „Cuvânt despre unire”.
Citeşte mai departe ...

Etnicii români din Kazahstan, în atenţia oficialilor de la Bucureşti

Aniversarea de 10 ani a societăţii culturale „Dacia” din Kazahstan a oferit guvernelor român şi kazah pretextul de a relansa relaţiile bilaterale dintre cele două state din perspectivă identitară. În cadrul vizitei oficiale, pe care a întreprins-o în perioada 9-12 octombrie în regiunea Karaganda, la invitaţia comunităţii româneşti de aici, secretarul de stat al Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, Sebastian Ioan Hotca, a apreciat înalt condiţiile de care se bucură etniile în Republica Kazahstan.

Citeşte mai departe ...

Matei Vișniec și românii, la Atena

         Matei Vișniec nu mai are nevoie de nici o prezentare, dar noi, cei care l-am întâlnit sâmbătă, la Atena, avem nevoie să vorbim despre întâlnirea cu el. Ba chiar suntem obligați.
         La „Polis Art Cafe”, sala Logou kai tehnis (Literatură și artă), din Atena, sâmbătă 19 septembrie, ora 12.00, în cadrul proiectului EUNIC - Atena (rețeaua institutelor Culturale din Uniunea Europeană),  sub patronajul Ambasadei României din Atena, cu sprijinul Institutului Cultural Român
Citeşte mai departe ...

Povestiri despre România, țara părinților - ghidul micuților romani din Diaspora, de Ana Maria Cuciureanu

Mult așteptatul volum destinat copiilor români din străinatate a ajuns de curând la Atena.
Semnat de scriitorul Petre Crăciun, volumul  “Povestiri despre România, țara părinților”, a apărut la Editura Zorio (160 pagini, color, cu o copertă semnată de Anca Smărăndache) prin sprijinul  Departamentului  Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni
Citeşte mai departe ...

Români la „heART of Art”, de Dan Hașdean

Luni, 7 septembrie 2015, am avut ocazia, din nou, să fiu mândru că provin din România.

Doi artiști plastici români, Laura Sporea și Aurel Ștefan au făcut parte din grupul celor 52 de pictori și sculptori care au avut lucrări la expoziția „heART of Art”, găzduită de Galeriile de artă ale Municipiului Pireu.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS