Menu
RSS

Obiceiuri populare de ziua celor 40 de Mucenici

La inceput de martie, în ziua de 9, sunt prăznuiți cei 40 Sfinți Mucenici din Sevastia, localitate din Armenia. Cei pe care îi celebrăm la această dată erau soldați creștini ai impăratului păgân Licinius, care domnește între anii 307-323.

Se spune că Agricolae, guvernatorul Armeniei, nu era împăcat cu credința lor și i-a obligat să se închine idolilor, dar soldații au refuzat.

Citeşte mai departe ...

„Drama tinerilor aflaţi între abstinenţă şi concubinaj”, conferință organizată de Episcopia Giurgiu

In data de 14 noiembrie 2013, Episcopia Giurgiului, Parohia Buna Vestire din mun. Giurgiu, revista „Familia Ortodoxă" şi Asociaţia Ortodoxia Tinerilor a organizat o conferința cu tema „Drama tinerilor aflați între abstinență şi concubinaj" la care a fost invitat Virgiliu Gheorghe, doctor al Universitatii Aristotel din Tesalonic si autor al mai multor carti.
Citeşte mai departe ...

Protocol de colaborare semnat între Patriarhia Română şi Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni

În ziua de 16 ianuarie a.c., Patriarhia Română, prin Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal, şi Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, prin secretarul de stat Stejărel Olaru, au hotărât reînnoirea protocolului de colaborare inter-instituţională.
Citeşte mai departe ...

Părintele Arsenie Boca (1910-1989) – o mare personalitate bisericească și harismatică ortodoxă din România

După liceul ”Avram Iancu” de la Brad (județul Hunedoara), a urmat Academia Teologică de la Sibiu și Institutul de Belle Arte din din București, frecventând în paralel și cursuri de medicină. După 4 luni petrecute la Muntele Athos din Grecia, a intrat în monahism la mănăstirea
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS