Menu
RSS

Românul Tibi Uşeriu a câştigat cel mai greu maraton din lume, dincolo de Cercul Polar, la -60 de grade

Românul Tibi Uşeriu a câştigat cel mai greu maraton din lume, dincolo de Cercul Polar, la -60 de grade

Cel mai greu maraton din lume, numit ''6633 Arctic Ultra'' sau ”cursa vieții” s-a încheiat cu o mare bucurie pentru români: bistrițeanul Tiberiu Uşeriu a ajuns primul la capătul celor 566 km din zona Cercului Polar, infingând steagul țării dincolo de cercul polar, la o temperatură de -60 de grade.

La aproape o oră după el ( 56 de minute) a venit singaporezul Toh Poh Joo.

Ceilalţi cinci competitori au sosit împreună: Michael Hull (Australia), Frank Fumich (SUA), Alex Nemet (SUA), Vlad Tănase şi Andrei Roşu și el un impătimit al acestui sport extrem de greu.

''Şi avem un câştigător la ediţia 2016-a a Maratonului Artic 6633 Ultra: Tiberiu Uşeriu din România a trecut linia de sosire la Tuktoyaktuk azi la ora 01:00 (ora României). Tibi a condus de la început până la sfârşit şi a meritat! Este, fără îndoială, un campion meritat a ceea ce este probabil cel mai dur, mai friguros şi mai vântos ultramaraton de pe planetă. Foarte bine, omule!” au anunţat organizatorii maratonului.

Românii participanți la ultra-maraton au avut o cauză nobilă: proiectul Pădurea Copiilor, care promovează plantarea unui puiet pentru fiecare nou-născut din România şi reîmpădurirea terenurilor degradate din sudul ţării.

Bistriţeanul are 41 de ani și pentru a face față condițiilor grele s-a antrenat întreaga iarnă în Pasul Tihuţa din Munţii Călimani, a alergat la bustul gol, a dormit sub cerul liber în nopţile geroase de iarnă şi a făcut baie la copcă. Dar a meritat pentru că și-a adjudecat un trofeu greu de obținut.
(Informație și Foto: descopera.ro)

înapoi la partea de sus