Menu
RSS

Peste 20 de școli românești din diapora și comunitățile istorice, înscrise la cea de-a doua ediție a proiectului „Basm românesc”

      „Basmul românesc” își începe a doua călătorie și ajunge la elevii români din comunitățile din afara granițelor țării. Primul paragraf din basm va fi scris de elevii Asociației Proiect Pro Europa din Suceava, începând cu 1 decembrie 2017. Apoi, elevii din școlile românești din Grecia, Italia, Spania, Ucraina, Germania, Franța și România vor continua basmul colectiv.
Citeşte mai departe ...

An centenar în comunitățile românești de pretutindeni: „1 Decembrie în școlile românești din afara granițelor țării”

La data de 1 Decembrie 2017, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni inițiază campania intitulată: „1 Decembrie în școlile românești din afara granițelor țării”. Evenimentul face parte din proiectele inițiate de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) pentru a marca anul 2018 – „An centenar în comunitățile românești de pretutindeni” și va fi dedicat profesorilor de limba română, elevilor, studenților și tinerilor din comunitățile istorice și emergente.

Citeşte mai departe ...

Trăire şi simţire românească la Cahul, Republica Moldova, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României

 Peste 200 de diplomați de pe ambele maluri ale Prutului, autorități locale, cadre didactice care s-au implicat în proiectele Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni pe parcursul anului, istorici, academicieni și oameni de afaceri au participat în data de 28 noiembrie 2017, la recepţia care a avut loc la Consulatul General al României la Cahul cu prilejul Zilei Naționale a României.
Citeşte mai departe ...

„Basmul românesc” își începe călătoria de Ziua Națională a României

  „Basmul românesc” își începe a doua călătorie de Ziua Națională a României și va ajunge la elevii români din comunitățile din afara granițelor țării. Primul paragraf din basm a fost scris de elevii Asociației Proiect Pro Europa din Suceava. Povestirea va fi continuatăde elevii Școlii de Limba Română, Cultură și Civilizație a Asociației Interculturale Româno-Elenă DACIA din Atena, Grecia. La scrierea basmului colectiv vor contribui elevii din școli românești din Grecia, Belgia, Italia, Spania, Ucraina, Germania, Franța și România.
Citeşte mai departe ...

Ambasada României la Copenhaga invită copiii români în Regatul Poveștilor, alături de scriitorul Petre Crăciun

În ziua de 5 iunie 2017, reședința Ambasadorului României la Copenhaga a devenit una a copiilor. De ce? Pentru că aici a avut loc un enoționant eveniment dedicat Zilei Internaționale a Copilului, care s-a bucurat de o prezență numeroasă a comunității de români din Danemarca.

Citeşte mai departe ...

ICR/ Festivalul Internațional de Literatură Tanpınar din Istanbul 2017. Participă scriitorul Petre Crăciun și Mădălina Bucșa, Ed. Humanitas

Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” de la Istanbul continuă parteneriatul cu unul dintre cei mai importanți operatori culturali din domeniul literaturii din RepublicaTurcia și asigură astfel prezența țării noastre la ediția 2017 a ITEF - Festivalul Internțional de Literatură Tanpınar din Istanbul.
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS